Torsdag den 21. januar 2010 kl. 17 til 19 inviteres du til en smagning af seks spændende vine og et foredrag om de fejl og variationer, som findes i mange af tidens biovine.

Prisen er 300 kr. per deltager.

Interessant vin. Anderledes. Spændende. Lidt skæv, måske. Dyb og kompleks, ja, men også lidt farlig og fuld af ubestemmelige aromaer og smagsnuancer. Hvad er det præcis, som er på spil? Hvad er symptomerne, og hvad er årsagen? Og hvordan påvirker det vinens kvalitet og vores drikkeglæde?

Prop, oxidering, flygtige syrer, sulfitter, reduktion og brettanomyces er bare en håndfuld af de mest almindelige problemer i de vine, du gafler i den mere interessante del af specialhandelen, og disse traditionelle fejl har set en kraftig opblomstring i kølvandet på biobølgen.

Det stiller nye krav til os som forbrugere, når vi skal vurdere om et givet smagselement er en decideret fejl ved produktet eller en integreret del af kvaliteten. Det bruger vi et par timer på at blive klogere på sammen med seks vine, som forhåbentlig kan tydeliggøre problemernes art. Og sætte termen “fejl” i perspektiv.

Forvent et relativt højt nørdeniveau, men du behøver ingen anden forudsætning end en sund vininteresse for at deltage.

Smagningen foregår i Holsteinsgade 27, kælderen, på Østerbro i København.

Tilmelding til Rasmus på post@hipsomhap.dk