HVAD ER ET GODT BRØD? HVORFOR? OG HVORDAN LAVER JEG DET SELV?

To timers teori, metode og smagning, et godt glas vin, en krukke med surdej og de bedste opskrifter for 300 kr.

Onsdag den 7. januar 2009 kl. 17.30 i Holsteinsgade 27, kl., Østerbro

To timers indførsel i både teori og praksis omkring moderne brødbagning. Lær om brødtyper, meltyper, kornsorter, gær, surdej, fordej, æltning, hævning, bagning, udstyr, tilbehør, tips, tricks og de bedste opskrifter.

Vi orienterer os i teorien, fx med spørgsmål som ”hvorfor hæver dejen?” og illustrerer med praktiske eksempler fra dejfadene. Demonstration af røring og æltning. Få de forskellige dejtyper mellem hænderne. Til sidst smager vi på et par brødtyper og diskuterer smagen og den overordnede kvalitet.

Vi deler forløbet af kurset op i fem moduler, bestående af 1) intro: hvad er det gode brød? 2) teori 3) metode og praktik 4) smagning 5) hjemmebagt til hverdag.

I forbindelse med foredraget serveres der et glas biodynamisk vin, og resten af de anvendte ingredienser er så vidt muligt også økologiske eller biodynamiske. Hver deltager får et glas med måske verdens bedste surdej, den spillevende hr. Suresen, samt et infoark med blandt andet den hemmelige opskrift på Blærebrødet, som imponerer alle, med hjem.

Tilmelding til post@hipsomhap.dk senest 8 dage i forvejen. Prisen per deltager er 300 kr.

Kurset kører første gang den 19. november 2008. Du kan tilmelde dig begge kurser med det samme.

Download invitationen som pdf